DOKUMEN PENDAFTARAN PEMANDU GRAB

Anda perlu menyediakan beberapa dokumen untuk pendaftaran pemandu Grab sebelum anda boleh mengisi borang online yang kami telah sediakan. Antara dokumen-dokumen yang diperlukan adalah

 1. Gambar muka (dari bahagian dada ke atas)
 2. Kad Pengenalan
 3. Lesen Memandu
 4. Covernote Insurans
 5. Endorsement Insurans (jika nama anda tiada di dalam covernote)
 6. Gmbar Geran kenderaan
 7. Surat Pemeriksaan Kesihatan ( Jika anda berumur 50 tahun ke atas)
1. GAMBAR PROFILE

Mesti pegang IC anda di bahagian dada, menghadap depan dan kepala tegak. Tidak boleh memakai cermin mata hitam dan bertopi/songkok. Gambar passport tak dibenarkan.

contoh gambar profile

2. KAD PENGENALAN

Mesti boleh dibaca dengan jelas. Jangan gunakan ‘flash’ semasa mengambil gambar. Jangan Edit atau Crop gambar. Pastikan gambar yang di upload adalah original.

CONTOH IC

3. GAMBAR LESEN

Mesti Lesen penuh. Mesti boleh dibaca dengan jelas. Jangan gunakan ‘flash’ semasa mengambil gambar. Mesti boleh dibaca dengan jelas. Jangan gunakan ‘flash’ semasa mengambil gambar.

CONTOH LESEN MEMANDU

4. COVERNOTE INSURANS/POLICY

Muka surat The Schedule. Mesti mempunyai

 1. Nama pemandu
 2. Nombor Plat Kereta
 3. Tarikh Perlindungan (Period of Cover)
 4. Jenis dan Model Kereta
 5. Tahun buatan Kereta

CONTOH COVERNOTE INSURANS

5. ENDORSEMENT

Sekiranya nama anda tiada di dalam “covernote insurans“, dan tiada All Authorised Driver, Anda perlu  membuat penambahan nama sebagai “pemandu kedua, ketiga dan seterusnya” ianya dinamakan sebagai “endorsment insurans”

CONTOH ENDORSMENT

6. GERAN

CONTOH GERAN

7. ROADTAX (KERETA 2022 KE ATAS)

CONTOH ROADTAX

8. LESEN PSV

Kursus PSV Disediakan pada harga RM80 sahaja berbanding di sekolah memandu pada harga RM200-300. Sila runding dengan admin kami untuk tempahan slot terdekat.

DOKUMEN PENDAFTARAN PEMANDU GRAB ANDA SUDAH LENGKAP? KLIK BUTANG DI BAWAH, ISI BORANG PERMOHONAN DAN ANDA AKAN DIHUBUNGI OLEH ADMIN KAMI DENGAN KADAR SEGERA.

WhatsApp chat